Uitvaart regelen

Stap 3 - Nazorg

Nazorg

Enkele weken na de uitvaart zal er nog een (na)zorg gesprek plaatsvinden. Tijdens dit gesprek wordt de uitvaart geëvalueerd omdat wij graag van u willen weten of het geheel naar wens is verlopen en of wij u nog van dienst kunnen zijn t.a.v. de rouwverwerking. Ook wordt er gesproken over de mogelijkheden om de aanwezigen of belangstellenden te bedanken met een dankbetuiging of door het plaatsen van een advertentie. In samenspraak met de nabestaanden kunnen wij hiervoor zorgen.

Nalatenschap

In een testament kunt u uw laatste wil vastleggen. Er zijn talloze zaken die in een testament kunnen worden vastgelegd. U wordt geadviseerd hierover een notaris te raadplegen. Een opgemaakt testament is niet definitief. U kunt het altijd wijzigen of aanvullen, als er maar een notaris aan te pas komt. Ook kunt u het hele testament weer ongedaan maken. Om uw wensen met etrekking tot uw uitvaart kenbaar te maken, is het aan te raden om een wilsbeschikking in te vullen. In dit document kunt u, eventueel zelfs tot in het kleinste detail, aangeven hoe bijvoorbeeld uw uitvaart in Zwolle, KampenDronten en Meppel en omstreken eruit moet zien. 

De Wilsbeschikking verschilt van het testament, omdat er geen tussenkomst van een notaris is vereist. Toch gelden er ook voor de wilsbeschikking, wil deze geldig zijn, enkele voorwaarden.

De wilsbeschikking:
  • dient voorzien te zijn van de datum waarop het stuk geschreven werd;
  • moet ondertekend zijn door de erflater.

Van Boven Wensen & uitvaart

‘‘Van Boven Wensen & uitvaart’ werkt door heel Nederland inclusief de eilanden. Wij maken vooraf duidelijke afspraken over hoe laat wij bij u aanwezig zullen zijn.’