Uitvaart regelen

Stap 2 - De uitvaart

Het opbaren

Tijdens de uitvaartbespreking zal ook met u worden gesproken over de wensen omtrent de opbaring. Allereerst zal de overledene worden verzorgd. Gezien het intieme karakter van de verzorging bieden wij u de mogelijkheid om te kiezen of de verzorging wordt uitgevoerd door nabestaande(n) of door ons/derden, of een combinatie hiervan. Wanneer u het verzorgen door ons/derden laat uitvoeren kunt u aangeven of u eventueel een voorkeur heeft voor de verzorging door een man of vrouw.

Thuis opbaren behoort ook tot de mogelijkheden van Van Boven Wensen & uitvaart in Zwolle waarbij het belangrijk is om goed te (laten) bepalen of de overledene op een waardige wijze uitgedragen kan worden. Dit heeft als voordeel dat u thuis in kleine kring afscheid kunt nemen en daarna in het uitvaartcentrum de overige belangstellenden kunt ontvangen. Voor het opbaren kunnen wij gebruikmaken van de meeste rouwcentra in de omgeving waaronder ook KampenDronten of Meppel. Maar ook in de rest van Nederland.

Contactmomenten

Vanaf het moment dat de uitvaartbegeleider samen met u en/of uw familie het intakegesprek heeft gevoerd zullen er tot aan de dag van de uitvaart verscheidene momenten van contact zijn. Dit kan variëren van dagelijks telefonisch contact, meerdere huisbezoeken tot aan onze aanwezigheid bij een eventuele condoleance avond. Dit is afhankelijk van welk budgetuitvaart pakket u kiest.

Dag van de uitvaart

Een aantal zaken die de speciale aandacht hebben op deze dag zijn:
  1. Vervoer van de overledene vanuit huis of het rouwcentrum of uitvaartcentrum naar de locatie waar het afscheid plaats zal nemen.
  2. Vervoer voor familie/genodigden.
  3. Ontvangst familie/genodigden.
  4. Coördineren van en eventueel voorgaan tijdens de afscheidsdienst.
  5. Coördineren condoleance.
  6. Coördinatie van afscheid op de laatste locatie.
  7. Begeleiding van samenzijn na de plechtigheid.

Van Boven Wensen & uitvaart

‘‘Van Boven Wensen & uitvaart’ werkt door heel Nederland inclusief de eilanden. Wij maken vooraf duidelijke afspraken over hoe laat wij bij u aanwezig zullen zijn.’